Se alla

Liberalerna söker politiskt sakkunniga till riksdagskansliet

Onsdag 26 juni 2024

Som politiskt sakkunnig på Liberalernas riksdagskansli har du ansvar för flera politiska sakområden och ger stöd och tar fram underlag till riksdagsledamöter och partiledning. Du följer arbetet i aktuella riksdagsutskott, bidrar till att kommunicera Liberalernas politik och deltar i arbetet med partiets politikutveckling. Du arbetar tätt ihop med både förtroendevalda och medarbetare i hela partiorganisationen, särskilt i riksdagen och Regeringskansliet.

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning samt ett stort intresse för och erfarenhet av politik och samhällsfrågor. Till en av tjänsterna söker vi särskilt dig som har en utbildning i nationalekonomi och erfarenhet av ekonomisk politik. Du har god kännedom om politiska beslutsprocesser både i Sverige och EU. Det är viktigt att du är nyfiken, flexibel och har lätt för att sätta dig in i nya frågor, och har en god förmåga att göra politiska bedömningar.

Vi söker dig som brinner för liberala idéer och har god kännedom om Liberalerna som parti. Du har god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du arbetar gärna självständigt med flera projekt och uppgifter parallellt, och trivs med ett tidvis högt arbetstempo.

Du har din arbetsplats i riksdagen och rapporterar till chefen för riksdagskansliet. Tjänsterna är tillsvidareanställningar med tillträde efter sommaren. Sex månaders provanställning tillämpas.

CV och personligt brev skickas till oscar.waglund-soderstrom@liberalerna.se.
Sista ansökningsdag är 11 augusti 2024, men vi går igenom ansökningar löpande, så vänta inte med att skicka in! För mer information, kontakta kanslichef Oscar Wåglund Söderström, 072-085 20 24.