Liberalerna söker med anledning av föräldraledighet en vikarierande presschef med placering i partiledarstaben. Du har erfarenhet från pressarbete, bred förståelse för politiska processer och liberal politik. Det är meriterande om du har ett befintligt nätverk bland relevanta journalister. Du är social, kreativ, har lätt att knyta nya kontakter och är bekväm med löpande och omfattande kontakter med media. I rollen ligger att samordna och kvalitetssäkra arbetet på partiets kommunikationsavdelning och andra utåtriktade aktiviteter. Beroende på din bakgrund kan i tjänsten även ingå ett formellt arbetsledande chefskap. Du arbetar mycket nära partiledare och ledande företrädare, ger trygga råd och arbetar både strategiskt och operativt för att öka partiets genomslag i media.

Du arbetar nära partiets stabschef, kanslichef, chefen för Liberalernas samordningskansli i regeringskansliet och kommunikationschef för att bidra med ett pressperspektiv i alla relevanta processer.

Du är positiv, prestigelös och har insikten att Liberalernas parti- och riksdagskansli är en liten organisation där alla förväntas vara öppna för att bidra i olika processer och med olika typer av arbetsuppgifter.

Vi förutsätter att du har liberala värderingar. Erfarenhet från politiskt arbete inom Liberalerna är meriterande, men inte ett krav.

Tillträde sker så snart som möjligt enligt överenskommelse och senast under maj. Vikariatet löper minst till 10 januari 2022, med eventuell förlängning över valrörelsen 2022. Placeringsort är i Stockholm och tjänsten omfattar heltid.

Välkommen in med din ansökan senast den 19:e februari inklusive CV och personligt brev till [email protected]. Vi kommer att behandla din ansökan strikt konfidentiellt.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Erik Scheller, stabschef i partiledarstaben på 072-506 58 60 eller Adam Alfredsson, presschef på 070-298 67 90.