Se alla

Liberalerna Lidingö söker politisk sekreterare och biträdande politisk sekreterare

Torsdag 11 november 2021

Politisk sekreterare

Tjänst om 50%. Tjänstgöring från 1 januari t o m 30 september 2022.

Som politisk sekreterare för Liberalerna Lidingö ska du vara samhällsengagerad, intresserad av Lidingös lokala politik och politisk kommunikation. Det är meriterande att ha ett gott och brett kontaktnät inom partiet på lokal, regional och riksnivå. I egenskap av politisk sekreterare kommer du att bistå kommunalrådet och kommunfullmäktigegruppen med att bereda underlag för politiskt påverkansarbete, göra omvärldsbevakning, formulera politisk kommunikation och därmed också vara behjälplig i framtagande av erforderliga kampanjer. Uppdraget omfattar även samordning av politisk kommunikation med föreningens ordförande, kontakt med våra medlemmar liksom med externa aktörer i form av media och samhällsaktörer.

 • Du ska kunna ta egna initiativ och klara att hålla många bollar i luften samtidigt
 • Du har lätt för att samarbeta och engagera andra.
 • Du har god förmåga att formulera dig både skriftligt och muntligt på svenska.
 • Du har körkort och tillgång till bil.
 • Det är meriterande med utbildning inom kommunikation/PR, statsvetenskap eller samhällsvetenskap.
 • Det är meriterande med erfarenhet av frivilligorganisationer, från politisk verksamhet, från verksamhet inom kommunikation/PR.

Som person är du stresstålig, har god samarbetsförmåga, kan ta egna initiativ och kan periodvis hantera hög arbetsbelastning. Du kan prioritera dina arbetsuppgifter och arbetar bra såväl individuellt som i grupp.

Tjänsten är i grunden 50%, men du ska vara tillgänglig för att gå upp i tid, upp mot 100%, under mer intensiva perioder.  Arbetstoppar planeras till februari – maj, augusti-september 2022.

Liberalerna är i politisk majoritet tillsammans med Moderaterna, Kristdemokraterna och Lidingöpartiet. Den politiska sekreteraren är politisk tjänsteman, anställd av Lidingö stad men uppdragsgivare är Liberalerna Lidingö.

Eventuella frågor och ansökan skickas senast den 30 november 2021 till Suzanne Liljegren, [email protected] . OBS! Intervjuer kommer att göras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Biträdande politisk sekreterare

Biträdande politisk sekreterare 75%. Tjänstgöring from 1 januari 2022 tom 31 december 2022.

Som biträdande politisk sekreterare för Liberalerna Lidingö ska du vara samhällsengagerad, intresserad av lokal politik och politisk kommunikation. Du kommer att bistå den politiska sekreteraren i hens arbete med att bereda underlag samt projektleda och se till att erforderliga kampanjer genomförs. Du ska, på uppdrag av politiske sekreteraren, ha kontakt med våra medlemmar liksom med externa aktörer i form av media och samhällsaktörer.

 • Du är en självgående, initiativtagande, noggrann och resultatfokuserad person.
 • Du kan disponera din tid relativt fritt, vilket innebär att du sannolikt studerar eller har en flexibel tjänst. Oavsett vilket, så både vill du och har utrymme för att under valåret 2022 utveckla och fördjupa ditt politiska engagemang.
 • Du har god förmåga att formulera dig både skriftligt och muntligt på svenska.
 • Du ska också kunna hantera sociala medier, t ex verktyg som Facebook Ad-manager, samt ha grundläggande kunskaper i In-design
 • Du har körkort.

Tjänsten är i grunden 75%, men du ska vara tillgänglig för att gå upp i tid under mer intensiva perioder.  Arbetstoppar planeras till april-maj samt augusti-september 2022.

Liberalerna är i politisk majoritet tillsammans med Moderaterna, Kristdemokraterna och Lidingöpartiet. Den biträdande politiska sekreteraren är politisk tjänsteman, anställd av Lidingö stad men uppdragsgivare är Liberalerna Lidingö.

Eventuella frågor och ansökan skickas senast den 30 november 2021 till Suzanne Liljegren, [email protected] . OBS! Intervjuer kommer att göras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.