Se alla

Liberala Kvinnor söker praktikant för höstterminen 2023

Fredag 21 april 2023

Är du intresserad av politik? Brinner du för jämställdhetsfrågor? Ska du göra praktik under höstterminen 2023? Då är det kanske dig vi söker!

Vi söker dig med en påbörjad universitetsexamen inom till exempel media och kommunikation, statsvetenskap eller humaniora på kandidat- eller masternivå, som vill göra praktik inom ramen för din utbildning.

Om praktiken
Liberala Kvinnor är Liberalernas kvinnoförbund. Vi jobbar för ett liberalfeministiskt samhälle där män och kvinnor har samma friheter, rättigheter och möjligheter. Liberala Kvinnor är en fristående organisation som bedriver påverkansarbete ute i samhället såväl som internt i Liberalerna. Praktiken är på heltid och äger rum på distans och på Sveriges riksdag cirka tre dagar/vecka. Möjlighet till distansarbete helt och hållet finns.

Praktiken anpassas efter praktikantens intresse och kompetens och vi kan utlova goda möjligheter till nätverkande och till deltagande i intressanta möten och seminarier. Exempel på arbetsuppgifter är att ta fram plattor för sociala medier och arbeta med politiska budskap, göra research och ta fram underlag till debattartiklar och föreläsningar.

Vem söker vi?
Vi söker dig med en påbörjad universitetsexamen inom till exempel media och kommunikation, statsvetenskap eller humaniora på kandidat- eller masternivå, som vill göra praktik inom ramen för din utbildning då praktiken är obetald. Du behöver inte vara medlem i Liberalerna, men du delar våra värderingar. Vi söker dig som har ett gediget intresse för jämställdhetsfrågor och vill försvara varje människas frihet att forma sitt eget liv.

Vi är en liten arbetsplats där vi jobbar nära varandra. Praktiken präglas av eget ansvar med goda möjligheter för dig att växa i din roll och ta egna initiativ. Du är noggrann och trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Meriterande är om du är väl insatt i samhällsdebatten.

Kontakt
Skicka din ansökan till [email protected] senast 1 juni. Intervjuer sker löpande och praktikplatsen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi hanterar dina uppgifter i enlighet med GDPR.

Vi ser fram emot din ansökan!