[email protected]

Presstjänst
070-854 90 20

Pressbilder

 

Om Christer

Jag tycker att världen gått åt rätt håll under lång tid, men nu tvekar jag. Det står lite och väger. Jag är orolig för vad det innebär att Trump är president i världens viktigaste land, att Kina växer sig allt starkare, att Putin är så aggressiv, att friheten minskar i flera länder i Europa.

Så det som händer nu handlar rätt mycket om världen ska fortsätta utvecklas åt rätt håll eller om människans frihet ska börja minska nu och att konflikterna börjar öka. Det är stora frågor, men det kommer att märkas en dag om vi inte brytt oss om vi inte tagit det på allvar tidigare.

Vissa tycker att jag är tjatig när jag ofta återkommer till vikten av kunskap och hur viktigt det är att läsa böcker. Anledningen är att jag tror det är ett sätt att få världen på rätt håll igen. Den som har mycket kunskap och som lär sig mer om det som inte är ens egen vardag, har också lättare att fatta omvärlden och andra människor. Då är det enklare att utveckla världen tillsammans med andra istället för att misstänkliggöra och skapa vi mot dem.

Följ Christer:

Hemsida

Twitter

Viktigt för Kristianstad

Vi måste ha ambitionen att Kristianstads skolor ska vara bland de bästa i landet.

Jag har ägnat en hel del tid i riksdagen åt att få upp våra stränder på den politiska dagordningen. Stranderosionen är ett problem som staten måste ta ett större ansvar för. Det kan inte bara vara en lokal fråga att sveriges stränder försvinner ut i havet.

Min drivkraft

Som människa är jag starkt värderingsdriven. Jag är aktiv i politiken för att det finns några värderingar som jag tycker är viktiga och som jag tycker ska få större genomslag i samhället. Just nu ser jag tyvärr att en del går åt fel håll.

Jag är orolig för vad ett starkt SD ska innebära för samhällsklimatet. Jag tror att en hel del av dem som säger att de ska rösta på Sverigedemokraterna framförallt vill protestera mot de andra partierna. Men jag hoppas att ganska få vill ha det samhälle som Sverigedemokraterna vill skapa om de får mer makt.

Nyfiken på mig?

Bok jag tycker mycket om: Jag läser väldigt mycket. Försöker läsa klassiker men samtidigt hänga med i den senaste utgivningen av romaner. Just nu läser jag faktiskt mest faktaböcker. Alltifrån historiska böcker (Sidenvägarna av Peter Frankopan är fantastisk bok som tar ett nyt grepp om människans historia) till lite nördiga saker  som om hur människan fungerar, som Sömngåtan av Matthew Walker.

Favoritfilm: Jag är lite oväntat mycket förtjust i asiatiska stridsfilmer. Hero av Jet Li är väldigt vacker film.

När jag har gäster bjuder jag gärna på: Jag gillar att laga mat, testar gärna nya recept vilket inte alltid blir bra. Men det är kul.

Favoritsport: Sprungit elva maratonlopp, men egentligen gillar jag springa i terräng. Åhus trailrun är ett väldigt kul lopp.

Detta gör jag gärna på en ledig dag: Jag har få dagar som är helt lediga. Men jag är rätt bra på att koppla av. Gärna med en bok eller en lång löprunda i skogen.

En plats jag gärna åker tillbaka till: New York är en fantastisk stad. Och Barcelona, och Paris och…